Het European Institute of Innovation and Technology wijst zestien nieuwe consortia aan die onderdeel gaan uitmaken van zijn hogeronderwijsinitiatief. De focus van de consortia ligt op deep tech. Slechts één Nederlandse hogeronderwijsinstelling is betrokken: de Wageningen Universiteit.


Magere score voor Nederland in hogeronderwijsinitiatief EIT

Nauwelijks Nederlandse instellingen

Zestien consortia van in totaal 180 organisaties uit het hoger onderwijs, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld worden onderdeel van het hogeronderwijsinitiatief van het European Institute of Innovation and Technology (EIT). In totaal deelt het EIT 12 miljoen euro uit, waarvan elk consortium maximaal 750.000 euro krijgt. Met de financiering gaan de consortia hun innovatiecapaciteit vergroten, met een specifieke focus op het trainen van vaardigheden rondom deep tech. Slechts één Nederlandse hogeronderwijsinstelling is betrokken bij een consortium: de Wageningen Universiteit bij het project DIP4Agri. De Nederlandse ondernemersorganisatie FME-CWM is bij hetzelfde project betrokken. De volledige lijst van gekozen consortia is hier te vinden. In totaal meldden zich 48 consortia aan van in totaal 510 organisaties.

Context

Het hogeronderwijsinitiatief van het EIT heeft nu voor de derde keer financiering uitgegeven aan consortia om hun innovatiecapaciteit te verbeteren. Deze derde ronde ondersteunt het Deep Tech Talent Initiative van het EIT door de inhoudelijke focus op deep tech.