Nederland valt opnieuw in de Europese innovatieprijzen. Het Nederlandse project SkillLab is één van de winnaars op het gebied van sociale innovatie in 2021.


Nederlands project wint Europese prijs voor sociale innovatie

SkillLab wint EU-prijs voor sociale innovatie

Het Nederlandse project SkillLab is één van de winnaars van de European Social Innovation Competition in 2021. Het bedrijf ontwikkelt mobiele oplossingen om mensen te helpen hun vaardigheden te identificeren en wegen naar sociale en economische participatie te ontdekken. Naast Nederland werden ook twee andere projecten uit Oostenrijk en Finland erkend voor hun prestaties op het thema van dit jaar: 'Skills for Tomorrow – Shaping a green and digital future'. Het Nederlandse bedrijf MycoText, dat op een duurzame en veganistische manier textiel maakt voor kleding, ging met de Impactprijs naar huis. Deze gaat naar deelnemers die vorig jaar de halve finale bereikten en sindsdien veel resultaat behaald hebben.

Context

Dit jaar schrijft de Commissie in totaal vijf onderscheidingen uit voor bijzondere innovatieve projecten. Nederland viel al eerder in de prijzen voor de EU Prize for Women Innovators, de European Capital of Innovation Awards en de European Innovation Procurement Awards. De European Social Innovation Competition beloont sinds 2013 denkers die zich bezighouden met thema’s als armoede, ongelijkheid, werkloosheid, klimaatverandering of racisme. Uit het budget voor Horizon Europe ontvangen de winnaars ieder een geldprijs van vijftigduizend euro. De Commissie moet de winnaars van de EIC Horizon Prizes 2021 nog bekendmaken.