De Vrije Universiteit Amsterdam, Fontys Hogescholen, Saxion en het Universitair Medisch Centrum Utrecht hebben allen een beurs van het Higher Euducation Institutions initiatief van het European Institute of Technology  (EIT) ontvangen. EIT investeert in deze tweede ronde €31 miljoen in 26 nieuwe projecten. De investeringen zijn gericht op het verbeteren van de innovatiecapaciteit door  hoger onderwijsinstellingen te koppelen aan bedrijven en onderzoekscentra.


Vier Nederlandse onderwijsinstellingen ontvangen EIT HEI beurs

Vier Nederlandse onderwijsinstellingen betrokken

De Vrije Universiteit Amsterdam, Fontys Hogescholen, Saxion en het Universitair Medisch Centrum Utrecht hebben allen een EIT Higher Euducation  Institutions (HEI) beurs ontvangen. Het EIT investeert in deze tweede call van het initiatief €31 miljoen euro in 26 nieuwe projecten. Met deze investering moet de innovatiecapaciteit van van hoger onderwijsinstellingen verbeteren. Daarbij kan gedacht worden aan het opbouwen van innovatie-ecosystemen, door het koppelen van bijvoorbeeld studenten  aan lokale bedrijven en onderzoekscentra. De 26 nieuwe projecten bestaan uit 147 onderwijsinstellingen en 147 niet academische onderwijsinstellingen De complete lijst van projecten en deelnemende instellingen is hier te vinden.

Context

Het EIT HEI is in 2021 gelanceerd en helpt instellingen bij het opstellen van actieplannen om hun ondernemerschap en innovatie te stimuleren. Dit doet de EIT door expertise en financiering ter beschikking te stellen. In de eerste subsidieronde van het EIT HEI hebben eveneens vier Nederlandse instellingen een beurs ontvangen. De huidige ronde is de tweede subsidieronde. Eind 2022 zal een derde oproep tot het indienen van EIT HEI voorstellen worden aangekondigd voor projecten die in 2023 van start gaan.