De Commissie heeft de European Digital Education Hub gelanceerd. Dat maakte Eurocommissaris Mariya Gabriel bekend op de Education and Innovation Summit. Iedereen die bezig is met  digitaal onderwijs kan via de Hub informatie delen en kennis ophalen. Het is vanaf nu mogelijk om lid te worden.


European Digital Education Hub: het nieuwe virtuele platform digitaal onderwijs

Deel informatie en haal kennis op

De Commissie heeft de European Digital Education Hub gelanceerd. Dat maakte Eurocommissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd Mariya Gabriel bekend. Deze European Digital Education Hub speelt in op de huidige behoefte aan toegankelijk en digitaal onderwijs dat tevens van hoge kwaliteit is. De Hub is een online platform waar iedereen die bezig is met digitaal onderwijs, hun dagelijkse ervaringen en innovatieve ideeën kunnen uitwisselen. Op deze manier kunnen digitaliseringsvraagstukken uit verschillende contexten geadresseerd en opgelost worden. De Hub moet zodoende een Europese praktijkgemeenschap rondom digitalisering in het onderwijs teweeg brengen.

Scala van activiteiten

Naast het ophalen en delen van informatie krijgen de leden van de European Digital Education Hub toegang verschillende activiteiten, zoals thematische groepen, webinars, een mentorprogramma en workshops over ontwerpend denken. Lid worden van de European Digital Education Hub kan iedereen vanaf nu hier.

Context

Digitalisering van het Europese onderwijs is een belangrijk onderdeel van de digitale strategie. Om dit te verwezenlijken, is onder meer het Digital Education Action Plan (DEAP) uit 2018 en de update uit 2020, in het leven geroepen. Het ontwikkelen van een hoogwaardig digitaal onderwijsecosysteem en het versterken van digitale vaardigheden van de Europese bevolking zijn daarin belangrijke uitgangspunten. De European Digital Education Hub is een van de plannen die eerder in het DEAP werd omschreven.