De Commissie zoekt experts op het gebied van schone technologie die projectaanvragen willen beoordelen. De projectaanvragen zijn ingediend binnen de tweede call van het innovatiefonds en zijn specifiek voor projecten op het gebied van schone technologie. Experts krijgen op deze manier de kans om richting te geven aan de invulling van het innovatiefonds.


Grijp je kans en word beoordelaar van innovatieve projecten voor schone technologie

 

Wat wordt er van je verwacht?

De Commissie zoekt experts op het gebied van schone technologie die projectaanvragen willen beoordelen. De projectaanvragen zijn ingediend binnen de tweede call van het innovatiefonds. Als expert krijg je op deze manier de kans om een van de meest innovatieve projecten te evalueren en kan je richting geven aan de invulling van het innovatiefonds. De tijdsbesteding is naar verwachting 2-3 weken per jaar en afhankelijk van de hoeveelheid project en projectaanvragen.

Specifieke experts

De Commissie is in het bijzonder op zoek naar technische experts, die onder andere ervaring hebben met koolstofopslag en het emissiehandelssysteem. Verder zoekt de Commissie BKG-experts, financiële experts en rapporteurs en kwaliteitscontroleurs.

Context

De Commissie heeft in 2021 het innovatiefonds gelanceerd om onderzoek en innovatie op het gebied van klimaatverandering en schone energie te stimuleren. Het innovatiefonds is een instrument voor het koolstofarm maken van de Europese industrie.