Van 9 tot 14 oktober worden weer de Erasmus+ dagen georganiseerd. Gedurende deze week vinden er evenementen over heel de wereld plaats die dit jaar in thema van het Europese Jaar van de Vaardigheden staan. De Commissie nodigt alle organisaties die betrokken zijn bij Erasmus+ projecten uit om een evenement te organiseren. Aanmelden kan via de Erasmus Days website. 


Organiseer een evenement tijdens de Erasmus+ dagen van 9 tot 14 oktober!

‘6 Days to make Europe shine!’ 

Zoals ieder jaar, worden ook dit jaar de Erasmus+ dagen weer georganiseerd. Voor de zevende editie, vinden er zes dagen lang evenementen doorheen heel de wereld plaats. Alle organisaties die betrokken zijn bij Erasmus+ projecten, mogen tussen 9 en 14 oktober een evenement organiseren. Aanmelden kan via de website van de Erasmus+ dagen. Ook worden Erasmus+ begunstigden gevraagd hun ervaringen met het Erasmus+-programma te delen door gebruik te maken van de #Erasmusdays-hashtag.  

‘6 Days to promote skills throughout Europe’   

Dit jaar staan de Erasmus+ dagen in thema van het Europese Jaar van de Vaardigheden onder het motto ‘6 days to promote skills throughout Europe’. Volgens de Commissie zijn de Erasmus+ dagen een mooi moment om Europa's culturele diversiteit en daaraan verbonden kansen te vieren. De dagen bieden bovendien een goede gelegenheid om de interculturele vaardigheden van de deelnemers verder te ontwikkelen. 

Context 

Sinds het 30-jarige jubileum in 2017, worden de Erasmus+ dagen elk jaar georganiseerd. Omdat 2023 het Europese Jaar van de Vaardigheden is, staat dit ook tijdens de Erasmus+ dagen centraal. Tijdens de 2022 editie werden er 6.295 evenementen in 58 landen georganiseerd.