De Europese Commissie zoekt experts die willen assisteren bij het beoordelen van projectaanvragen van het Interregional Innovation Investment-instrument, beter bekend als I3. EISMEA zoekt beoordelaars op het gebied van Europese cohesie, slimme specialisatie en regionale innovatie. Reageren kan tot 31 juli 2024. 


De Commissie zoekt experts voor beoordeling I3-aanvragen

Meld u aan als expert! 

U kunt uzelf aanmelden als beoordelaar van financieringsaanvragen in het kader van het I3-instrument via het EU funding & tenders portal. Een gedetailleerd overzicht van de sollicitatieprocedure kunt u vinden op de website van EISMEA, het agentschap van de Europese Commissie voor de European Innovation Council (EIC) en het mkb. In juni zal EISMEA de nieuwe call voor I3 publiceren. Om die aanvragen te beoordelen zoekt EISMEA experts voor EU-cohesiebeleid, slimme specialisatieplatforms (S3) en het Europese en/of regionale innovatiesysteem. Daarnaast dienen zij ervaring te hebben met innovatieprocesbeheer en projectmanagement, evenals expertise in het volgen, ontwerpen, beoordelen, implementeren en financieren van innovaties. Aanmelden als expert kan tot 31 juli 2024.  

Context 

EISMEA is verantwoordelijk voor de uitvoering van Europese innovatieprogramma’s, waaronder de EIC. Het I3-instrument heeft als belangrijkste doelstelling het bevorderen van innovatie binnen het EU-cohesiebeleid door middel van slimme specialisatie en interregionale samenwerking. Het richt zich op sterkere strategische en duurzame verbindingen tussen regionale ecosystemen om onderzoeksresultaten sneller op de markt te brengen. Daarnaast ondersteunt I3 bedrijven bij het opschalen van hun projecten op de EU-markt. EISMEA heeft recentelijk ook een nieuwe I3-call geopend voor investeringen van innovatie in de regio. 

 

Mede geschreven door Martin Pomper.