Het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie lanceert een nieuw kenniscentrum, bestaande uit een verzameling van beleidsrapporten en documenten. De documenten gaan dieper in op de impact van de EIT kennis- en innovatiegemeenschappen. Daarmee beoogt het centrum inzicht te bieden in goede praktijken en toekomstige innovatieve en technologische ontwikkelingen.


EIT lanceert nieuw kenniscentrum boordevol informatie

Breed scala aan documenten

Het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT) presenteert een nieuw kenniscentrum met een grote verzameling van beleidsrapporten en documenten. Onderwerpen die daarbij aan de orde komen beslaan een grote breedte, verband houdend met de thematische variëteit van de EIT kennis- en innovatiegemeenschappen (KIC’s). Voorbeelden van onderwerpen die de revue passeren zijn kunstmatige intelligentie in gezondheidsinnovatie, het strategisch belang van grondstoffenwinning en het opbouwen van consumentenvertrouwen in het voedselsysteem. Met het vrijgeven van de beleidsrapporten geeft het nieuwe kenniscentrum inzicht in goede praktijken en de impact van de KIC’s.

Context

Het EIT heeft als doel om innovatie, onderzoek en het bedrijfsleven in Europa dichter tot elkaar te brengen, met name door de thematische KIC’s die beheerd worden door de EIT. Deze Europese partnerschappen tussen onderwijsinstellingen, onderzoekscentra en het bedrijfsleven hebben tot doel uiteenlopende maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Eind 2021 lanceerde het een open call voor een KIC in de culturele en creatieve sector, waarvoor aanmelding nog mogelijk is. Het EIT heeft als doel in de toekomst ook een KIC voor Water, Marine en Maritieme sectoren op te richten.