19 juli 2022

Ontdek wat EIT voor jouw organisatie kan betekenen bij een van de 10 INNOVEIT evenementen

Nienke van Liempt

Nienke van Liempt

Beleidsmedewerker

Stel uw vraag

Meer informatie nodig? Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

Deel dit artikel

Het European Institute for Innovation and Technology (EIT) organiseert in het najaar een reeks evenementen onder de naam INNOVEIT. In de tien verschillende evenementen, ieder in een andere Europese stad, kun je ontdekken wat EIT voor jouw organisatie kan betekenen. Er zullen onder andere EU-beleidsmakers, topwetenschappers, onderzoekers in innnovatoren die al worden ondersteund vanuit EIT, het bedrijfsleven en investeerders aanwezig zijn. Registraties zijn deze week geopend.


Ontdek wat EIT voor jouw organisatie kan betekenen bij een van de 10 INNOVEIT evenementen

INNOVEIT: Voor wie?

Het European Institute for Innovation and Technology (EIT) organiseert in het najaar een reeks evenementen onder de naam INNOVEIT. Ontdek daar wat EIT voor jouw organisatie kan betekenen. Tijdens deze evenementen zul je kennismaken met onderzoekers en innovatoren die door de EIT worden ondersteund. Verder krijg je kans om meer te leren over belangrijke EU-beleidsmaatregelen, zoals de Green Deal en New European Bauhaus. Ook krijg je de kans om vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, topuniversiteiten, startende ondernemingen, wetenschappers, investeerders en EU-beleidsmakers te ontmoeten. Je zult ontdekken hoe EIT-activiteiten hen samenbrengt en aanmoedigt tot innovatie. Daarnaast zullen er een aantal nieuwe initiatieven worden onthuld tijdens INNOVEIT. Registreren voor de meeste evenementen is nu mogelijk.

10 steden, 10 onderwerpen

INNOVEIT bestaat uit 10 evenementen die tussen 15 september en 11 oktober plaatsvinden, telkens in een andere Europese stad. Van Budapest tot Bilbao en van Athene tot Stockholm. In ieder evenement staat een ander onderwerp centraal. Zo moet je in Brno zijn voor mobiliteit, in Tallinn voor talentontwikkeling en vaardigheden en zul je naar Berlijn afreizen voor meer informatie over de New European Bauhaus.

Context

Het European Institute of Innovation and Technology (EIT) werd opgericht in 2008 met als doel om de innovatiecapaciteit binnen de EU te verbeteren door samenwerkingen tussen hogeronderwijsinstellingen, onderzoeksinstituten en het bedrijfsleven te stimuleren en te faciliteren. Dit gebeurt met name via thematische Knowledge and Innovation Communities (KIC’s). Onlangs werd de negende KIC opgericht, met een focus op cultuur en de creatieve sector. De Erasmus Universiteit is ook betrokken in deze KIC. Het EIT HEI is in 2021 gelanceerd en helpt instellingen bij het opstellen van actieplannen met als doel ondernemerschap en innovatie te stimuleren. De Vrije Universiteit Amsterdam, Fontys Hogescholen, Saxion en het Universitair Medisch Centrum Utrecht hebben onlangs deze beurs ontvangen.