Het partnerschap voor Europees High Performance Computing (EuroHPC) zoekt externe experts om  te helpen bij het evalueren van voorstellen en het monitoren van projecten. EuroHPC roept deskundigen met professionele ervaring op het gebied van supercomputers op zich aan te melden.  


Werk als expert voor het High Performance Computing partnerschap

Super(computer) expert

Het Europese High Performance Computing (EuroHPC) partnerschap is op zoek naar experts die willen bijdragen aan het bouwen van een High Performance Computing ecosysteem in Europa. Experts worden verwacht te assisteren op vier terreinen, te weten:

  • het evalueren van voorstellen, prijsinzendingen en aanbestedingen;
  • monitoren van acties, subsidieovereenkomsten, contracten voor overheidsopdrachten;
  • technische-wetenschappelijke afweging van de toewijzing van compute time;
  • voorbereiden, implementeren en evalueren van (relevante) EU-programma’s en -beleid.

EuroHPC adviseert geïnteresseerden op basis van haar activiteiten, werkprogramma en wetgeving te beoordelen of ze geschikt zijn als expert. Deskundigen op bijvoorbeeld het gebied van supercomputers, hoogdigitale computertechnologie en internationale technische samenwerkingsprogramma’s zijn welkom. Ervaring in de private sector is een pré. Aanmelden als expert kan via een registratie in de European Union database en vervolgens meer informatie over uzelf en uw werkervaring te mailen naar experts@eurohpc-ju.europa.eu.

Context

Om onderdelen van Kaderprogramma’s, zoals partnerschappen, succesvol te kunnen implementeren, controleren en evalueren, heeft de EU regelmatig experts van buitenaf nodig. Geïnteresseerden kunnen zich gedurende de volledige duur van de programmaperiode, die van 2021 tot 2027 loopt, aanmelden als expert voor alle EU-programma’s. Meedoen als onafhankelijk expert kan mogelijk nieuwe inzichten opleveren die van nut kunnen zijn bij het indienen van toekomstige projectaanvragen. Het EuroHPC is een publiek-privaat partnerschap (of Joint Undertaking) dat zich inzet voor het creëren van een Europees supercomputer ecosysteem. Het partnerschap is in het leven geroepen om de digitale toekomstvisie van de Commissie te verwezenlijken. Ook Nederland heeft een nationale supercomputer: Snellius, die afgelopen september werd gelanceerd.